V pátek jsme jeli do Brna do nemocnice. V souvislosti s městem mě zaujal článek o sčítání brněnských bezdomovců. Aspoň si čtenář udělá představu, za co uváděná čísla může považovat. Takové sčítání mi připadá směšné a k ničemu. Čísla mohou stěží odpovídat realitě. Není to profesionální postup a vůbec nechápu, proč se někdo chlubí mařením času. Článek je zde: Dobrovolníci sečetli bezdomovce
V jiném regionálním zdroji jsem si přečetl článek o doplnění kuliček do tzv. brněnského orloje na náměstí Svobody. Můj vztah k takovým výtvorům je zcela negativní. Brno nemá z historie moc zachovaných soch, což byla dosud i jistá výhoda. Zdá se, že nyní se to vedení města snaží dohnat a trumfnout všechny co největšími nesmysly. Na uvedeném odkazu najdete článek i s obrázkem monstra: Orloj Mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára sdělil. „Nakoupíme 1440 kuliček s červenobílými pruhy uprostřed, šest set s pruhy s přesnou tolerancí a sto dvacet černých kuliček ke Dni Brna. Na nich budou vypískované letopočty 2014, 2015, 2016 a 2017.“ Za kuličky prý zaplatí město dohromady 313 tisíc korun. K tomu dodávám – hnusné a předražené monstrum na náměstí a k tomu ještě další velké výdaje. Na kolik vám vyjde cena jedné kuličky? To je opravdu přínos pro město.
Na novinky.cz je článek o zjištěních, že ve výživě nasycené živočišné tuky nejsou zdravotním rizikem, ale jsou to jednoduché sacharidy, zvl. bílý cukr. Článek je zde: Vědci se mýlili Pod článkem je bohatá diskuse, kde většina laskavých čtenářů o informacích pochybuje a zesměšňuje je. K tomu bych dodal. Nic nového. Polský lékař Jan Kwasniewski již před léty stanovil a bohatou praxí doložil, že základem potravy mají být nasycené živočišné tuky, pak méně bílkoviny a nejméně sacharidy, a to v poměru podle uvedeného pořadí 3-1-0,5. Nejde samozřejmě o omezení prostého cukru, ale jakýchkoliv sacharidů. Z vlastní zkušenosti potvrzuji, že je to pravda. Elementární informace o tomto stravování, které jeho tvůrce nazval optimální dieta, naleznete zde:Úvod ~ Optimální dieta
Žádné komentáře:
Okomentovat