Počet zobrazení stránky

čtvrtek 4. srpna 2016

Čekání na Haška


Na MF Dnes jsem četl kritický článek o údajně nejpopulárnějším krajském hejtmanovi M. Haškovi z ČSSD. Nijak to nekomentuji, kdo ví, jak pravdivý či účelový článek to je. Sám k Haškovi necítím nejmenší sympatii, „slizoun“, jak ho označuje jeden diskutující, se mi jeví jako výstižné. Nemám také rád současné krajské zřízení. V diskusi pod článkem jeden přispěvatel vyčíslil funkce pana hejtmana.  Končí větou: „Ani Superman by nezvládl za 20 pracovních dnů 30 funkcí...“ To snad mluví za vše.
 Článek je zde. Na stejném webu je nověji i další článek, který causu rozvíjí – zde. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví předseda strany, no a samozřejmě i pan Hašek, který normálně rozumí všemu a ke všemu se vyjadřuje.

Ve čtvrtek jsme si vyjeli do Chvalkovic na Hané. Je to krátký výlet, Chvalkovice jsou moc pěkná vesnice. Projeli jsme ji, stavili jsme se v zahrádce Hospůdky u zámku a osvěžili jsme se tam. Cestu zpět nám trochu pokazil kombajn na poli, který při sklizni obilí vířil oblaka prachu. Ke svému překvapení jsem spatři na poli čápa, to bych opravdu nečekal. Ve Chvalkovicích jsem byl nedávno na fotbalovém memoriálu V. Matouška. Ve finále domácí prohráli s Ivanovicemi n. H. 0 : 7, což mě velmi překvapilo. Obě mužstva hrají soutěž A2A – III. třída dospělých skupina A, okr. Vyškov,  v tabulce byla těsně za sebou. Pro úplnost dodávám že Chvalkovice na Hané jsou sloučeny s Ivanovicemi na Hané v jeden administrativní celek.

V letních vedrech přijde vhod zmrzlina. Sice se sladkému vyhýbám, ale v tomto případě připouštím výjimku. Zmrzlinu si ovšem vyrábíme sami. Recept jsem zahlédl v televizi, najde se i na internetu. Princip je jednoduchý. Ušleháte dvě smetany na šlehání 30–40%. Nejlepší jsou ty bez konzervace v kartonovém balení 1/4 litru, běžně k dostání v Lidlu. Jinak používáme obvykle 40% smetanu v plastovém kelímku, tam má ovšem obsah jen dva dcl, takže bereme dva a půl kelímku. Ušlehá se hustá šlehačka, smísí se s jednou konzervou slazeného kondenzovaného mléka. Mechanicky se obě součásti promíchají, případně je při míchání vhodné použít elektrického šlehače. Promíchanou směs vložíme do mrazničky. Po několika hodinách je k dispozici smetanová, naprosto hladká, jemná, zmrzlina. Samozřejmě množství surovin je možno pozměnit podle zájmu. Rovněž příchutě je možno podle vlastní vůle přidávat. Například my volíme karamelové kondenzované mléko, nebo originální lískooříškovou Nutelu, které trochu přidáme do kondenzovaného mléka. Vždy vznikne zajímavá příchuť. Fantazii se zde meze nekladou.

Žádné komentáře:

Okomentovat